2010. június 21., hétfő

Kukoricaágyon fekvő krémsajtos csirkekebel

Mennyei kukoricaföld! Ez az étek nagyon finom és az itt látható verzió immár teljesen Audreyasított, az eredetivel voltak gondjaink.( Valószínű csak annyi, hogy nem tudok profi módon főzni:))

A táp egy tesztelés eredménye. Nyaralásra készült elő, felmérve, hogy valóban elég lesz-e négy személyre.
Nos, bátran mondhatom, hogy IGEN! Így a 4 fő méreteit adom át...


Lista:

- 1 kg csirke melle ( mármint a melle legyen 1 kg, ne a csirkéé, amiről levették )
- 3 csík RETRO Camping tejszínes krémsajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv csemegekukorica
- só, bors



Alkotás:

A csirkekebleket tetszőleges formára vágjuk, a képeken a vastagcsík elnevezésű geometriai sokszöget ábrázoltam. Egy celofán alatt nem árt megklopfolni kicsit, ezt lehetőleg a sós, borsos fűszerezés után, mert így kicsit belecsapkodódik a fűszer a mélyebb rétegekbe is. A fóliát végül kidobjuk, innentől haszontalan számunkra.
Ezt követően megint kulimász a köbön. Egy csík krémsajtot dolgozzunk össze a csirkecsíkokkal. Tehát csík a csíkkal. Komoly meló, de megéri. Kicsit hagyom is állni, míg előkészítem a köretet.
Ez itt jelen esetben egy bébikrumpli tepsis verziója. Egy nagyon elmés szerkezettel mostam meg a krumplikat, majd feltettem főni. A krumpli amíg fő,  addig a csirke áll, illetve fekszik.
Elkészítjük a kukoricaágyat, nagy odafigyelést igényel.

Kukoricaágy:
Két doboz kukorica levét lecsurgatjuk, és beleöntjük a magas falú tepsibe, vagy jénaiba. Remekül elrázogatjuk,  oszt kész. Nem kell olajozni semmit sem.

A továbbiakban a krémsajtos masszát taglalom.
Krémsajtos massza:
A műanyag tálba jó apróra vágott fokhagymát, 2 dl tejfölt és a másik két csík krémsajtot teszem be, s jól összekeverem, melyben egy fakanál lesz nagy segítségem.
Utána a fakanál kiesik a pikszisből, megy a mosogatóba.

Mindezt ( kivéve a műanyag tálat) rákenem a kukoricaágyra.

További helyezkedések elkerülése érdekében a tetejére helyezem a kebleket. Mindezt reszelt sajttal nyomatékosítom és bevágom a sütőbe 180 fokra kb. fél órára.

Ezalatt a megfőtt krumplit kevés olajon megpirítom. Bár tepsis krumplinak hívják, jelen esetben vajmi kevés köze volt a tepsihez...

Egy jó kis paradicsomsalátát pateroltam mellé, ez is életem elsője volt, nagyon jól sikeredett, de a férjem biztos elfogult:)

2010. június 14., hétfő

Ámerikai csokis pacsmag

Leültem a géphez, és épp ezt falom. Gondoltam, akkor már fel is tehetném a blogra.

Mint tudjuk a bejegyzések gyakorisága nemcsak attól függ, van-e új táp a fényképezőgépen, hanem attól is, hogy vagyok-e kellő hangulatban a bejegyzéshez.

Bátran állíthatom, a szükséges maflaszint megvan, úgyhogy kapjátok a pacsmag receptjét szeretettel...

Hozzávalók:

12,5 dkg vaj
12,5 cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg zabpehely
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2 db tojás
10 dkg csokoládé


Hogyan:
A vajat olvasszuk meg ( erre jó a mikró, másra úgysem nagyon) és keverjük bele a cukrot. Ekkor vegyük le a tűzről. - Háháhh nem is, mert mikróban dolgoztunk. Ha itt le kell venni a tűzről, akkor a poroltót meg a falról!
Tehát a cukor már benn figyel a műanyagban. Társítsuk a többiekkel mint: dió, liszt, zabpehely, sütőpor, kakaópor és jól zavarjuk őket össze egy fakanállal.
Amikor teljes a káosz, akkor jöhetnek a tojglik és a csokidarabkák. Nálunk 3 csokimikulás adta meg a hangulatot, szegények apró darabjaikra hullottak a hírtől, hogy a karácsonynak vége.

Még egy kis fakanál használat és jön a szívás része.

Kivajazott tepsire elvileg gombócokat gyurmázunk vizes kézzel. A gombóckákat megnyomjuk kissé, de kellő távolságra helyezzük egymástól őket, különben közelebb barátkozzák magukat egymáshoz.
180 fokos sütőben kb. 20 percig sütni.

DE! Folyamatosan figyelni kell, mert nagyon könnyen odaég a fenébe. Az első tepsivel úgy kivágtam a kukába, mint annak a rendje. Miután kiátkoztam őket,  a következő adag sikerült. 
Még melegen gyorsan-gyorsan leszedegetni a tepsiről, különben csak a szivacs és a víz mossa le a későbbiekben.

Több dózis készült már, és most jöttem rá a megoldásra. Liszteztem is a tepsit a végén, de akkor meg fehér volt az alja.
Vettem egy szilikonos sütőlapot, valószínűleg ez lesz a tökély, majd referálok.

Ha nincs szilikonosod, akkor a következőképp járj el:
10 perc sütés után még egész puhák, vedd ki a tepsit és egy késsel óvatosa szedegesd fel őket, csúsztasd arrébb. Így nem fog ráégni. További 7-8 perc után már készülgetnek, ráérzel, hogy mikor jó. Ha nem érzel rá, akkor az első tepsit te is ki fogod dobni, de így legalább nem leszek magányos a témában.:)

Sok sikert!

Viszont ha megcsináltad, utána kinevezhetsz egy tepsit, amiben majd állandóan ezt kell sütni,mert nagyon kelendő.

2010. június 3., csütörtök

Barna sörös pörkölt

Ehhez az ebédhez két üveg barna sört vettem.
Egyet a férjemnek, egyet a marhának.  A kettő még véletlenül sem ugyanaz.
A marha általában én vagyok, de most még ez sem igaz:)

Újabban a kedvenc hobbim szerda és csütörtök este magasságában elkezdeni a kedvenc receptes oldalaimat bújni a hétvégi táp kitalálmányozása céljából. Persze ilyenkor kiszúrok vagy 7-8 féle kaját, amik aztán hetekig itt várnak, mert addig nem csukom be, míg nincs Audrey-asítva és fotókkal igazolva. Mivel jelenleg meglehetősen  sok nyitott ablakom van, gondoltam csökkentsük a számot eggyel:)

A mennyiség tekintetében kicsi a megfelelő űrmérték. Mivel nem tudtam, mennyire lesz finom, ezért kis méretű lett, épp csak, hogy elég lett. Tehát a rendes mennyiség szükséges, a listán már ezeket olvashatjátok.

Adjuk hozzá akkortehát:

- 70 dkg marha kokcára vágva ( a felsált részesítettem a kegyben)
- 1 fej vöröshagyma szintén kockás
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 teáskanál köménymag - őrölt köményt használtam, mert gyerekkorom óta nem tuok mit kezdeni a köménymaggal, szerintem nagyon zavaró ( kivéve a köménymagos sörkiflit)
- 4 evőkanál paradicsompüré ( ez nem volt az itthoni kelléktárban, így a képen látható csodaaranyos paradicsompofit használtam fel  - leírás lentebb)
- 2 teáskanál pirospaprika
- 3 dl barna sör
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa ( szerintem soksok!!)
- só, bors
- petrezselyem felapírtva - itt is hivatalosan van jelen:)


Legyen ebből ebéd:
A hagymát a köménnyel és az olajjal reakcióba hozzuk. Ehhez persze hő is kell, így nem árt, ha van a közelben egy tűzhely - sokat segíthet.
Mivel épp kéznél lesz a hús is, pattintsuk bele és kevergessük addig, míg a hús a nyers színét el nem veszti.
Ha nem veszti el, akkor az a konyharuhád - vedd szépen ki a lábosból és tedd bele most már tényleg a húst.
És ne vicceld el,  itt most főzünk, na!

tehát, mint mondottam volt elveszti. Mehet bele a pirospaprika, paradicsompüré és a sör.


Paradicsompüré az önálló egyéniségű paradicsomból:
Dobd bele egy forró vízbe, vagy forrázd le. Ezt megelőzően egy picit vágd be, így könnyen lehúzható a héja. Hámozd pucérig, majd villával nyomkodd össze. Hát ennyi, nem vittem túlzásba.

Visszatérés:

Fedő megy a rotyogós holmira, takarékra vesszük ( másnéven: válságláng) és hagyjuk, míg a hús finom puha lesz.
A legvégén sózzuk, borsozzuk ( evvel nem értek egyet - sótlan lett és más az íze, nem főtt bele). Hozzá a zsemlemorzsa és a fokhagyma, itt két fontos dolgot kell megjegyeznem.


1. A zsemlemorzsa vajon a sűrítésre jó? Én még sosem tettem pörköltbe zsemlemorzsát. Nem volt rossz, de szerintem más így, nekem nem feltétlen hiányzik bele.
2. Elbizonytalanodtam.- vajon a fokhagymát beletettem?





Még ezekkel egy picit összefőzni és végül tálalásig fajulni.
Petrezselymes krumplit ír köretnek - bár a listában a petrezselyem szerepel, a krumpli nem ( bolondok ezek) - de szerintem a következő körben túrós csusza mellé is beajánlom barátilag.

Egyébiránt elképesztő finom lett, és kellő utósózás után már nem érte szó a ház elejét - nagyon gazdag, finom ízű volt.

Külön nektek egy új dísz dizájn került a tányérra, a múltkor a hagymacsíkok, most ez.
Szóval azt hiszem hiányzik a petrezselyem!!! :)