Eszembe jutott ez a kis aranyos, lehet, hogy hamarosan újra elkészítem. Mostanában durva fánkrajongó lettem, már 3 napja eszem és még mindig igényli a szervezetem.
Eddig a segítőkész szomszédasszonyom hordta haza, most már lassan a kezembe kell venni az ellátmány intézését.
A képen látható egyedek a nyár elején készültek, ezek jól látható módon visszaköszönnek a képekről.
Arra sosem gondoltam volna, hogy július végén visszasírom a nyár elejét mondván: Milyen jó kis idő volt akkor...
Most vagy szakad az eső, vagy 38 fok van. Lényegében már tökmindegy, mert így is, úgy is itthon gubbasztunk a zárt ajtóknál, hogy se a meleg, se az eső ne jöjjön be.
Az idei nyaralás is olyan volt, hogy alig vártam a hazatérést.
Azért még egy esélyt adok majd neki, úgyhogy valószínűleg lesz kitelepülős blogbejegyzésem is, mint a Tv Paprikában:)
Azt hiszem, a felkonf kellő mennyiségű már, úgyhogy :
Terméklista:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- 3 dl tej
- csipet só
- 2 dkg élesztő
Tevékenység:
A hozzávalókat pattintsd be a kenyérsütőgépbe. ( Ha nincs gyúrogasd, míg meg nem unod)
Fontos, hogy a sorrendet tartsd, folyékonyak, utána a szilárd cuccok. Valamiért erre háklis a kenyérsütő.
Tedd dagasztó, vagy tésztaprogramra és kb. 20 perc gyúrás után tedd át keleszteni egy tálba.
Nekem ez a módszer vált be, mert nem szeretem a megkelt tésztát kiszedegetni a gépből, egyszerűbb a tál.
Duplájára dagaszt....
- Helló Pufi!
Utána átgyúr, végül sodrófával kb. 1,5 - 2 cm-es vastagságú tésztát alakítunk.
Ebből egy pohár segítségével kiszaggatjuk a fánkot és még 30 percig hagyjuk kelni.A deszkára sok lisztet hintsünk, hogy ne nőjön rá a funk. Csinos kis kezed segítségével töfködjél bele mélyedést, így ni!
Ez idő alatt szépen áttelepülünk a nyári konyhába, ahol majd az olajban sütés fog elkövetődni. Nagyon szeretem a nyári konyhámat, az új ülőalkalmatosságomat is lefényképeztem Nektek.
Az egyetlen hibája a konyhának, hogy beázik, tehát csak 100-os száraz idő esetén használható.
Erre még az évek során valamilyen megoldást találok.
No, mehet az sütés, terítés, evészet!
Lehetőleg házi lekvárral csapjátok nyakon, úgy az igazi!
Ezúton mondok is köszönetet Mamikának a mindig megbízható baracklekvárért és a soha ki nem fogyó polcért!
2011. július 31., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
látom, a nyári konyhádat megint igénybe vetted :)
Szóellenőrzés: "rodospi" :))))) majd együtt is elmegyünk oda, jóvammmmmááá na.
Amúgy én nem vártam a hazatérést, jó volt ott együtt, függetlenül az időtől. De most má legalább a te véleményedet is tudom :))))) Mire jó egy főzős blog :))))
Jóvan, ne hisztizzé'!
Én nem cigiztem és túl sok volt a fülbemászó!
Főzősblog ide, vagy oda:)
Jaaaa, nem hisztizek, tudod, hogy imádlak, értelek én...nálam jobban talán senki, de te se hisztizzé má :))) Új időszámítás kezdődik és ha megszületik a kis drága egyre inkább tényező lesz az időjárás. Szokjá hozzá vazzeg:))) meg egyébként lesz még olyan, hogy tojni fogsz arra ha esik az eső, csak azt a nyamvadt cigit elszívhasd velem és leülhess a kis barátaiddal egy teljes órára bárhol egyedül. Tényleg nem hisztizek ám. Hangsúlyozom: imádlak!!!!!
na, millllyen iszapbirkózásfolyikitten,
nézze meg az ember lánya, te hol tanultál szalagos fánkot csinálni??
a füleske szereti?
ja és mennyi calcium van benne????
Na eddig nem mertem idejönni a nagy diétázás közepette :) Még felmegy a vérnyomásom vagy valami :P
Mekkora fánkok ezek anyám :D:D A Lehel piacon tolnak ilyet... fúúú. Lecsurgattam a billentyűzet.
Puszilom a Fülesnagyit is!
És a Gyé szülinapjára meg a füle érjen a boráig :)))
Megjegyzés küldése