2010. június 14., hétfő

Ámerikai csokis pacsmag

Leültem a géphez, és épp ezt falom. Gondoltam, akkor már fel is tehetném a blogra.

Mint tudjuk a bejegyzések gyakorisága nemcsak attól függ, van-e új táp a fényképezőgépen, hanem attól is, hogy vagyok-e kellő hangulatban a bejegyzéshez.

Bátran állíthatom, a szükséges maflaszint megvan, úgyhogy kapjátok a pacsmag receptjét szeretettel...

Hozzávalók:

12,5 dkg vaj
12,5 cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg zabpehely
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2 db tojás
10 dkg csokoládé


Hogyan:
A vajat olvasszuk meg ( erre jó a mikró, másra úgysem nagyon) és keverjük bele a cukrot. Ekkor vegyük le a tűzről. - Háháhh nem is, mert mikróban dolgoztunk. Ha itt le kell venni a tűzről, akkor a poroltót meg a falról!
Tehát a cukor már benn figyel a műanyagban. Társítsuk a többiekkel mint: dió, liszt, zabpehely, sütőpor, kakaópor és jól zavarjuk őket össze egy fakanállal.
Amikor teljes a káosz, akkor jöhetnek a tojglik és a csokidarabkák. Nálunk 3 csokimikulás adta meg a hangulatot, szegények apró darabjaikra hullottak a hírtől, hogy a karácsonynak vége.

Még egy kis fakanál használat és jön a szívás része.

Kivajazott tepsire elvileg gombócokat gyurmázunk vizes kézzel. A gombóckákat megnyomjuk kissé, de kellő távolságra helyezzük egymástól őket, különben közelebb barátkozzák magukat egymáshoz.
180 fokos sütőben kb. 20 percig sütni.

DE! Folyamatosan figyelni kell, mert nagyon könnyen odaég a fenébe. Az első tepsivel úgy kivágtam a kukába, mint annak a rendje. Miután kiátkoztam őket,  a következő adag sikerült. 
Még melegen gyorsan-gyorsan leszedegetni a tepsiről, különben csak a szivacs és a víz mossa le a későbbiekben.

Több dózis készült már, és most jöttem rá a megoldásra. Liszteztem is a tepsit a végén, de akkor meg fehér volt az alja.
Vettem egy szilikonos sütőlapot, valószínűleg ez lesz a tökély, majd referálok.

Ha nincs szilikonosod, akkor a következőképp járj el:
10 perc sütés után még egész puhák, vedd ki a tepsit és egy késsel óvatosa szedegesd fel őket, csúsztasd arrébb. Így nem fog ráégni. További 7-8 perc után már készülgetnek, ráérzel, hogy mikor jó. Ha nem érzel rá, akkor az első tepsit te is ki fogod dobni, de így legalább nem leszek magányos a témában.:)

Sok sikert!

Viszont ha megcsináltad, utána kinevezhetsz egy tepsit, amiben majd állandóan ezt kell sütni,mert nagyon kelendő.

6 megjegyzés:

Györgyi írta...

nnnna, ügyes vagy, pont így nézett ki a tehénkaka a sífelvonó alatt pár napja Koralpe-n :))))))))) Ha ezt tudom, hozhattam volna pár tepsinyit, lehet, hogy így készül az igazi alpesi Milka? :))))))

Juliann írta...

Hát ha van benne zabpehely, akkor bizony ez az!!! :))))

Györgyi írta...

a lucerna nem ugyanaz? :))))

Névtelen írta...

ha nem tetszik a fess pestieknek ez a tehenkeke, csak küdd el ide Rigács községbe, dobozostól.mert itt elfogy. mindig.

Györgyi írta...

NEM ADOM!!!!!!!!! :) :)Puszi a rigácsiaknak, de NEM ADOM a lepényeket!!!!!! Ide, nekünk, sokat-sokat!!!!!!!!!

Juliann írta...

:)))))))))
Látom jól elvagytok, míg várjátok az új receptet.:)