2010. augusztus 25., szerda

Halufólia - akik nem szeretik: halufóbia

Az alábbi receptet Györgyinek dedikálom szeretettel!
Nesze anyám - halas recept! - felirattal

A jövőben néhány májbarát és koleszterincsökkentő táp is felkerül, mivel a vérvétel utáni laboreredmény, amit megejtettünk a múlt héten,  némi javításra szorul.
Előrebocsájtom, hogy nem alkoholista család vagyunk, csak genetikailag kissé hátrányos helyzetben senyvedünk. Illetve a jobbik felem, de ugyebár minden közös.

Tehát az egyik májam nem áll a helyzet magaslatán, így igyekszem megtenni, ami a kondérból telik.


A recept mennyiségeit 1, azaz egy fő termelte be, mondjuk nem is nagyon ragaszkodtam hozzá, hogy én is hozzáférhessek...


Szükséges:

Szósz:
 -1 lime héja reszelve
- 1 lime leve
- 1 lime húsa kockákra vágva ( ha ügyesen matekozol, ezt két lime-ból kihozod)
- 1 citrongy héja reszelve
- 1 fél citrongy leve
- 1 citrom húsa kockákra ( ha előzőnél megoldottad, akkor itt már komoly sikerélményed lesz :)
- 10 dkg margarin
- 1 teáskanál liszt
- 3 dl tejszín
- pici só



H-alap:
-4db tengeri haltörzs ( ez most tacskós volt, elég nyeszlett is, de bátran vehetsz normálisat is:)
- 1 db paradicsom
- 1 cukkini
- vajdarabkák
- citromfű-levélkék
- só, bors


Készítsük el így:

A tátogós szörny darabokat sózzuk és borsozzuk be igény, és idény szerint. Idén ez itt fagyosan néz, ezért kis kedveskedéssel lehet melengetni.Ha kiolvadt, akkor sózd és borsozd, igényesen:)


Négy alufóliadarabot tépj le, egy halhoz egy jusson:)
A fóliát kivajazással lepjük meg és fektessük be az immár borsos, de nem felpaprikázott hangulatú halat.
Tetejére cukkini karikázódik a paradicsommal karöltve, kis citromfű adja meg a hangulatot, végül vajdarabkák ugrálnak rá a műre. A képen ebből nem kevés van, szerintem nem kell ennyi, hibáztam - belátom:)
A fóliában ülő kompozíciót becsomagoljuk, tegyük mellé az utazási csekkeket és utaljuk be a sütőbe 200 fokra 15-17 percre. A sütő a beutalást megelőzőleg legyen értesítve az érkezésről, addigra melegen várja a kedves vendéget.

Gondolhatnád, hogy amíg ez itt szépen megsül, addig  távolba révedve elszívsz egy jó cigit, vagy lehanyatlasz valami kellően lazítós, bárgyú műsor elé a tévéhez, de NEM!!
A halhoz szószt és rizst is kell csinálni, úgyhogy rajta!

A riszt tedd fel főni. Most gyors rizzsel számoltam, ha rendes rizzsel dolgozol, akkor azzal kezd az elején.

 A szószhoz a felolvasztott vajra rázavarjuk a citrony és lime alapú cuccokat, mint reszelék, hús, lötty. Kis só.
Szépen, átforraljuk, majd egy teáskanál liszttel verjük nyakon. Eleggyé válik, még lazítjuk tejszínnel, és egyet rottyant. ( Szégyentelenül. )
Jótanács a szószhoz: Mielőtt hozzáadod a citromot és lime-ot kóstold meg , mert nekem egy kicsit keserű lett, de nem találtuk meg végül a bűnöst.

Mostanra a hal elkészült, lehet kivenni a sütőből, a rizst tálra tenni. A fóliával vigyázz nagyon, mert amikor kinyitod, könnyen megégetheted magad a felszálló gőztől!
Hogy honnan tudom? Szerinted? :)

Tálald ki, halacskára egy kis szósz, oszt  ezt már nem viszi el szárazon ...

5 megjegyzés:

Ancsi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Ancsi írta...

FUDEBABA!

Rögtön valami különylegessel nyicc, nem ám paprikáslisztben forgatjuk, mi? ;)

Jó ez, hogy lájmokkal meg citrom van elől, így már az elején elkezd csorogni a nyálam ,mielőtt bármit sejtenék a receptről :)


Nekem ez a mai öt pontot ért.

Ancsi írta...

na újraírtam mer reggel nemvótam magamnál

Juliann írta...

Pedig már azt hittem, kétszer írtad, így már 10 pontos lett volna:)

Stílusosan dizájnos Audrey Hepburn-re hajazó avatarod lett a hozzászóláshoz:)

Ancsi írta...

Teccós mi? :D

Ja megin elolvasgattam és arra jutottam, te annyira nem szereted a halat, hogy inkább elcsomagolod, mielőtt megennétek :D