Az alábbi receptet Györgyinek dedikálom szeretettel!
Nesze anyám - halas recept! - felirattal
A jövőben néhány májbarát és koleszterincsökkentő táp is felkerül, mivel a vérvétel utáni laboreredmény, amit megejtettünk a múlt héten, némi javításra szorul.
Előrebocsájtom, hogy nem alkoholista család vagyunk, csak genetikailag kissé hátrányos helyzetben senyvedünk. Illetve a jobbik felem, de ugyebár minden közös.
Tehát az egyik májam nem áll a helyzet magaslatán, így igyekszem megtenni, ami a kondérból telik.
A recept mennyiségeit 1, azaz egy fő termelte be, mondjuk nem is nagyon ragaszkodtam hozzá, hogy én is hozzáférhessek...
Szükséges:
Szósz:
-1 lime héja reszelve
- 1 lime leve
- 1 lime húsa kockákra vágva ( ha ügyesen matekozol, ezt két lime-ból kihozod)
- 1 citrongy héja reszelve
- 1 fél citrongy leve
- 1 citrom húsa kockákra ( ha előzőnél megoldottad, akkor itt már komoly sikerélményed lesz :)
- 10 dkg margarin
- 1 teáskanál liszt
- 3 dl tejszín
- pici só
H-alap:
-4db tengeri haltörzs ( ez most tacskós volt, elég nyeszlett is, de bátran vehetsz normálisat is:)
- 1 db paradicsom
- 1 cukkini
- vajdarabkák
- citromfű-levélkék
- só, bors
Készítsük el így:
A tátogós szörny darabokat sózzuk és borsozzuk be igény, és idény szerint. Idén ez itt fagyosan néz, ezért kis kedveskedéssel lehet melengetni.Ha kiolvadt, akkor sózd és borsozd, igényesen:)
Négy alufóliadarabot tépj le, egy halhoz egy jusson:)
A fóliát kivajazással lepjük meg és fektessük be az immár borsos, de nem felpaprikázott hangulatú halat.
Tetejére cukkini karikázódik a paradicsommal karöltve, kis citromfű adja meg a hangulatot, végül vajdarabkák ugrálnak rá a műre. A képen ebből nem kevés van, szerintem nem kell ennyi, hibáztam - belátom:)
A fóliában ülő kompozíciót becsomagoljuk, tegyük mellé az utazási csekkeket és utaljuk be a sütőbe 200 fokra 15-17 percre. A sütő a beutalást megelőzőleg legyen értesítve az érkezésről, addigra melegen várja a kedves vendéget.
Gondolhatnád, hogy amíg ez itt szépen megsül, addig távolba révedve elszívsz egy jó cigit, vagy lehanyatlasz valami kellően lazítós, bárgyú műsor elé a tévéhez, de NEM!!
A halhoz szószt és rizst is kell csinálni, úgyhogy rajta!
A riszt tedd fel főni. Most gyors rizzsel számoltam, ha rendes rizzsel dolgozol, akkor azzal kezd az elején.
A szószhoz a felolvasztott vajra rázavarjuk a citrony és lime alapú cuccokat, mint reszelék, hús, lötty. Kis só.
Szépen, átforraljuk, majd egy teáskanál liszttel verjük nyakon. Eleggyé válik, még lazítjuk tejszínnel, és egyet rottyant. ( Szégyentelenül. )
Jótanács a szószhoz: Mielőtt hozzáadod a citromot és lime-ot kóstold meg , mert nekem egy kicsit keserű lett, de nem találtuk meg végül a bűnöst.
Mostanra a hal elkészült, lehet kivenni a sütőből, a rizst tálra tenni. A fóliával vigyázz nagyon, mert amikor kinyitod, könnyen megégetheted magad a felszálló gőztől!
Hogy honnan tudom? Szerinted? :)
Tálald ki, halacskára egy kis szósz, oszt ezt már nem viszi el szárazon ...
2010. augusztus 25., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
FUDEBABA!
Rögtön valami különylegessel nyicc, nem ám paprikáslisztben forgatjuk, mi? ;)
Jó ez, hogy lájmokkal meg citrom van elől, így már az elején elkezd csorogni a nyálam ,mielőtt bármit sejtenék a receptről :)
Nekem ez a mai öt pontot ért.
na újraírtam mer reggel nemvótam magamnál
Pedig már azt hittem, kétszer írtad, így már 10 pontos lett volna:)
Stílusosan dizájnos Audrey Hepburn-re hajazó avatarod lett a hozzászóláshoz:)
Teccós mi? :D
Ja megin elolvasgattam és arra jutottam, te annyira nem szereted a halat, hogy inkább elcsomagolod, mielőtt megennétek :D
Megjegyzés küldése