2010. szeptember 30., csütörtök

Brokkolikrémleves a titkos összetevővel

No, ámbár ez most pont nem próbafőzéses, mégis ő kapta a következő helyet a blogban.
Az anyukám által csak brokolliként emlegetett zöld krémlevessé formázása, majd befalása az egyik kedvencem, sőt a top10-ben is benne van.

Régebben nem kedveltem annyira a krémleveseket, aztán valamilyen alattomos módon mégis bekúsztak a közvetlen környezetembe. Nekem gyanús, hogy a férj hozta magával a stafírung-ládába...majd anyósomat kérdőre kell vonnom...
AZAZ mit beszélek????

Hát épp azzal fogom most folytatni, hogy a jó krémlevesnek mi a titka, és ezt pont a szóban forgó 2.számú anyukám súgta meg. ( Várjunk, várjunk HELP: azt mondják, az esküvő után két anyám lesz. Ez eddig rendben van. De nekem volt már kettő raktáron, merugye van az rendes: a rigácsi spinkó, meg van a másik: az  mustoha. Akkor most nekem hányadik anyukám az anyósom??)


Zavarodott agytevékenységem közben megpróbálok visszakoncertálni a tápra.

SZóval a nagy titok:
Mindig kell sárgarépa a krémlevesbe, ettől kerekedik ki az íze!!! 
A blogolvasók ezúton tudomásul veszik, hogy szigorú titoktartás övezi őket, azt alant látható szerződést aláírásukkal ellátják,  a többi be nem foglalt kérdésben a Ptk. ide vonatkozó részei az irányadóak...


Tulajdonképpen a titkot ki is kotyogtam, ahogy most nézem, elégséges szöveget is írtam már egy bejegyzéshez, így néma egyszerűséggel jöjjön a lényeg.

Hozzá:
-1 fej brokkoli
- 2 kisebb sárgarépa
- víz
-1 db húsleveskocka
-tejszín kb.2 dl
-2 evőkanál liszt
- só, bors



A brokkolit és a répát meg kell főzni,  természetesen a vízben. Hozzá megy a só, bors, leveskocka.
H megfőtt, akkor aprítógépben szétturmix, vissza a lábosba, amiből előzőleg kivetted a főzőlét. Nem kidobni, kivenni!
A massza tehát a kondérban, a lisztből és a tejszínből készült habarást beleteszed, és visszakapcsolod alatt a lámpát ( ha villanytűzhely. Ha nem, akkor hozzál be fát:))

OK, most már melegszik is, lassan töltsd vissza a levét, közben mindig kevergesd. Amikor melegszik, akkor fog besűrűsödni, de felforralni már nem szabad. Kívánt sűrűségnél vedd le a tűzhelyről, reszelj sajtot ( ezt utálom!) és tálald ki.






Nagyon finom lett, ügyes voltál!!!! :))

1 megjegyzés:

Györgyi írta...

húú mennyi finomság mióta nem jártam itten...