2012. június 25., hétfő

Györgyi- féle csirkesaláta, avagy újra itt!

Napsugaras szép napot kívánok Mindenkinek, s egyben fejet hajtok kitartásotok előtt, hogy még mindig itt várjátok az új tápot!

Jelentem, aki még nem értesült róla, hogy megszültem egy csodálatos kisPipit,  az egyetlen Csirkét, akit nem sütünk meg. Most már igyekszem jönni, nem ígérem, hogy hetente, de valami lesz oszt jóvan.


Ezzel a recepttel ezúton is köszönteném a Szentistvántelepi Általános Iskola Pedagógusait szeretettel! :))

A receptadónak külön köszönöm az engedélyeket, melyeket soron kívül bocsátott rendelkezésemre, a mielőbbi blogmegjelenés reményében:)

Na, azt hiszem, minden kötelező kört lefutottam, meg is éheztünk közben, úgyhogy lássunk neki.

Először is szükséges egy mélabús délelőtt, melyben felhős tekintettel azon agyalok: mit főzzek, jájjj...

Pipikém mellett most a toptápok a gyorsan elkészülő cuccok. Namármost elhúzni a Tacskóba grillcsirkéért, az elég gyors.

Innen már gyorsan megy!


Először is szükséged lesz egy kuktára, az enyém ilyen:



Aztán készíts elő:

-grillcsirke csecseket izibe
-sajtot, melyet kockára vágsz
-ananászkonzervet ( kiskockásat)
-némi csemeguborkát - kicsi karikákra
-tartárhoz cuccokat: majonéz, mustár, pici porcukor vagy méz, citromlé, tejföl, só, bors esetleg lafatnyi fehérbor



A grillállat keblét apró cafrangokra vágd. Nálunk a többi részét egy nagy fekete lyuk ( férj) tünteti el...



Készítsd el a tartárt, ínyencek Tabasco-szószt is tehetnek bele, én még sosem ettem.



Egy nagy vájlingba csapasd be a cuccokat, öntsd rá a tartárt és jól keverd össze. Ha időd engedi tedd be a hűtőbe, hadd érjen össze kicsit.


Vacsorára magában, ebédre serpenyős krumplival mindent visz!

Több fotó nem készült, mert gyorsabban ettem, mint exponáltam:)

1 megjegyzés:

Bán-Czuczai Gyöngyi írta...

na végre!! má azt hittem nem is esztek....

azért nekem a top a fakanalas kiskukta...szerződtetném ide Rigácsra egy hónapra minimum...!!!
imádom!