2011. január 14., péntek

Túrós-meggyes manikűrös módra

Ma megint téli depi hangulat lett rajtam úrrá, ezért "befordúltam a konyhára" és kieszeltem a megfelelő antibiotikumot. Igaz, hogy a befordulás kb. 7 órával ezelőtt történt, de közben belejöttem és két féle vacsorát is elővarázsoltam.
Összegzésként elégedett vagyok, most már leklesen tömöm a holdvilág képemet azzal, amit Ti még csak most fogtok megismerni.

Andushoz hasonlóan ugyanis állandó receptvariálásban vagyok, mindig valamit másképen képzelek el, mint az adott recept.

Jelen táp eredete a reszelt túrós, de kicsit továbbgondoltam a témát. Kellett bele valami gyümölcsös, friss, amit most szedek a fáról.....

Ezért előpakoltam a mirelitfáról származó tavaly nyár óta érő meggyet, és bemutattam őket egymásnak.
Meggy - ő itt a reszelt túrós receptje!

Mivel a kölcsönös szimpátia imígyen fellobbant, erről a tűzről rágyújtottam én is serényen, és végiggondoltam:
akkor már fotózhatnék is, mert biztos örülni fognak az én drágáim, ha megint bejegyzek....:)
Egy nap kétszer????
Ilyen még nem is volt.


Nos, jöjjön a taglalda.

Hozzávalók: ( eredeti mennyiséget írok, ennek kb.  a felét használtam, mert mi ugye nem eszünk édességet, matematikailag kikerekedtünk)

 - 40 dkg liszt
 - 15 dkg porcukor
 - 1 tojat sárgája
 - 1/2 cs. sütőpor
 - 5 evőkanál kakaópor
 - 25 dkg Rám a margarin
 - 1 csomag vanilincukor


Tőtike:
 - 50 dkg turbó
 - 25 dkg cukor
 - 3 tojat sárgája ( kell majd a fehérje is, ki ne passzold a kukába!)
 - 1 citrongy reszelt héja
 - 1 csomag vanilincukor
 - 5 dkg darált kex ( opcionális)
 - maréknyi meggy ( amennyi épp rendelkezésre áll a mirelitfáról, vagy a konzervfáról)




Mechanizmus:

A tészta alapanyagait meleg kézzel összedolgozzuk addig, amíg a kezünk kihűl, a tészta meg átmelegszik. Feng-shuisok ezt annak értékelik, aminek akarják:)))


Amikor egy jó kis gyurmajátékot végigjátszottál a tésztával, akkor oszd kb. két részre és folpackba csomagolva teszegesd be a mirelitfa alsó ágai közé.Ha nincs ehhez kedved, vagy annyira tele van a fa, akkor nyugodtan teheted a hűtőbe is.


A lényeg, hogy a maghőmérséklete érje el az eredetit, mielőtt még bársonyos, meleg kezeddel nekiálltál volna frusztrálni az egészt kombót.

Majd később úgyis rájössz, miért fontos, addig meg ne terheld magad felesleges információkkal.


Amíg ez a folyamat zajlik, addig elkészítjük a tőtikét.

Ez is egy komoly és nehéz manőver lesz, a tojásfehérje és a meggy kivételével mindent keverj össze.
A tojásfehérjét habverővel habosra formázni, majd beleforgatni a túrós cumóba - ez vár Rád.


Ennek folyományaként bekukk a hűtőbe, opp kezdődik a Való Világ, akkor azt még megnézzük.( Ja, nem is titkolom, perverz hobbijaim vannak, de hát evvan:O)
Reklám alatt a barna gyurmát kézbe vehetjük és tetszés szerint a tepsibe rendezzük.

Megint a jól látható lavórkék szilikonos formát használtam, mert lusta voltam vajazni és lisztezni.

Eddig még egyszerű a dolog.
Reklám vége.
Vissza a tv elé, vidd a túrós tálat, oszlasd el a masszán, majd készíts meggynyesedékeket. 
(Nyesd meg a meggyet.)

Ez azért jó, mert így optimálisabban lehet teríteni az árut.
(Terítsd az árut.)


MOST JÖN A NEHEZE!
Vedd ki a másik csomag masszát  és keríccccsé' egy reszelőt. A tészát reszeld rá a meggyek tetejére.
Szépen, egyenletesen!
Mondom egyenletesen! :) Kapisgálod, miért hűtöttük olyan lelkesen??? :)



Ok, na végre.
Sütőbe be, lassú fokozaton sütni, kb. 30 percet.  Látszik, hogy mikor lesz a teteje száradtabb.






Váljék kedves egészségükre!

5 megjegyzés:

Andus írta...

TE KIS TÁLTOS! EZ A BORZAS TÚRÓS,HMMMMMM EZ FINOM:)

UI.: RÁGYÚJTANI TILOS !!!

Ancsi írta...

Ez faja, ezt megfőzöm én is :)
A holdvilágképedrő egy képet plz privibe, rég láttalak ;)

Ancsi írta...

na

Névtelen írta...

nyam-nyam
hüde jól néz ki...

süssé csak ilyen finomakat, legalább nézegetem...

cukorbetegeknek szénhidráttal dúsított ételek, megtekintésre...

Györgyi írta...

hurrá, imádom a túúrjjót :)