Hát kérem, nekem sem sikerülhet minden szépen.
Igazság szerint az a normális, amikor lent megtekinthető förtelmetes külalakú dolgok esnek ki a kezem alól. Még a blog indításakor megjegyeztem, hogy híján vagyok minden szakértelemnek, most ennek élő példáját tárom elétek.
Ami miatt viszont nem átallom feltenni az az a tény, hogy nagyon finom lett.
Szóval, maradunk a csokito effektusnál: ronda és finom:)
A süti alapja a Mirindás süti, vagy ki hogy ismeri, egy kicsit újragondolva.
Most, hogy még jobban újragondolom: lehet, hogy nem kellett volna újragondolni:)
A mennyiségek tekintetében a múltkor bemutatott szív tortaformára bontottam, de egy normál tortaformában is jól helyezkedne.
Összetétel:
Tésznya:
- tojások száma: 3
- 3,5 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1,5 evőkanál kakaőpor
- fél csomag sütőpor
- 0,4 dl olaj
Krény:
- 25 dkg túró
- 12 dkg margarinya
- némi reszelt citromhéj ( igen lehet lafatnyi is)
- porcukor ízlé szerint
- kevéske tejföl lazításképp
- 1 cs. vanilincukor
Ez mindennek a teteje:
- 5 dl málnaszörp ( szénsavas - bekevert)
- 2 cs. rózsaszínű puding ( puncs, eper, másnemjuteszembe)
- 1,5 evőkanál cukor ( ezt utólag érdemes, ha nem elég édes, de ezt is szörppel oldottam meg, csak itt már a sűrű szörppel).
Mágia:
A tojatok sárgáit a cukorral habosra csappantsd,
a fehérjét verd agyon habverővel.
A lisztet elegyítsd a kakaóporral, sütőporral.
Mehet bele a tojások minden formája és az olajat csorgasd bele.
Kafircold serényen, míg szép folyós masszát kapsz!
A sütő előmelegítése most jutott eszembe, így 200 fokra állítsd be és ülj le, míg felmelegszik...
Jöhet a tető:
A szörp nagy részét pattintsd a tűzhelyre a cukorral forralás gyanújával.
A maradékba csomómentesen adagold a pudingport.
Amikor a szörp a tűzhelyen felforr, a két csapatból alkoss egyet!
Nagyon gyorsan, ügyesen kevergesd, pillanatok alatt sűrű lesz és megváltozik a színe, kicsit már hasonlít a zselére.
Na, ennél jobban mondjuk már nem fog:)
Hagyd hűlni.
( És én itt rontottam el szerintem - majd kifejtem)
A krémhez minden összetevőt beapplikálunk a műanyag vájlingba, oszt tegyük homogénné.
A szépen kihűlt tortalapra kend rá.
Ja! Hogy te még mindig nem tetted be a sütőbe??????
Akkor tedd be, kb. 20 perc kellett neki, affene egyen meg, most akkor megint várhatsz:)))
Ha végre utolérted magad, akkor tehát a kihűlt tortalapra kend rá a túrós krémet, és jöhet a tetőfedés.
Most kibontom a problémám dobozát.
Szóval, elvileg ezt a zselészerű cumót ki kell hűteni, mert ugye a vajas-túrós holmi szépen megolvadna alatta.
Viszont így, hogy kihűtött zseléállagot kenek rá, csúfos kinézetűvé válik, mely csak arra alkalmas, hogy itt a blogon ijesztegesselek vele benneteket.:)
Valaki segítsen ki ebből a szorult helyzetemből!!!!
Egyébiránt, ha már elég csúnya lett így is, elővettem a kreatív formámat ( ami ugyebár sosem volt) és kitaláltam, hogy akkor én most csokiszíveket gyártanék a tetejére.
Ezért beküldtem a mikróba egy kevés csokit olvasztásra. Nagyjából puha lett, linzeres kiszúróval megformáztam a satnya szíveket, melyeket egy kés segítségével tudom válásra kényszeríteni a kiszúrótól.
Így aztán csúnya is lett, meg satnya is.
Tehát csúnya tetejű tortám überelhető - bátran mondom - ezért még megfejeltem ezekkel a szivecskékkel is:)
Utána meg a tükröt fejeltem meg, de ez már csak szív a tortán! ( Új kifejezés született az Audrey konyhában!!!!)
És akkor tessék_ ámuljatok-bámuljatok, kedves anyámat gyerekkoromban rendszeresen az ilyen és hasonló balf.szkodásaimmal vittem a sírba.
Szerencsére keményebb fából faragták: nem ment:)))))
Förmedés kész, rajt TŰZ!!!!!
Cserébe nagyon finom lett, és oldaról már egész tűrhető:)
2011. február 16., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
13 megjegyzés:
Az a szív olyan az utsó előtti képen, mintha szőrös lenne, de hát nem lehet, neked nincs is szőrös szived :))))
Nem mondom, hogy nyamnyam, mert azt nem régen olvastam, hogy gasztroblogon nyammogni, olyan, mint... ezt majd megírom privibe, ha érdekel mer' elég malac a vége :)))))
Ancsi! Én is kíváncsi vagyok arra,hogy mit jelent a nyammogni :DDD
Julikám,sírtam a röhögéstől főleg az első kép láttán,de elhiszem,hogy finom volt:DDD
Helló csajok!:))
Nos, a szőröst jól kiszúrtas Ancsi, az kakaóporos hintés, hogy ne látszódjon a késes kinyomós hadművelet:)))
Engem is érdekel a nyammogás, ide azt írsz, amit csak akarsz fiam:)
Andus, látod-látod: most megismerted valódi önmagam:)
Maj' mingyá' jön a muter biztos és mesél a sok hülyeségemről:)
"caymanos 2011.01.28. 07:43:26
Gasztroblogon kommentben nyammogni olyan, mint szexoldalra maszturbálni, vagy falra krétával fölrajzolt pinát nyalni."
gyünamutter naná
drága egyetlen lányivadékom!(az ivadék vidéken közeli rokont jelent...)
hát sikerült a nagy rózsaszín bálna!!
te gyerek, ha a zselatint forró késsel kened át, úgy formázod, ahogy akarod...
mikettudezcsináni....
bátorkonyhája...
Ancsikám: ez így már értékelhető, amit ide írtál:))))
Hogy klasszikust idézzek: Köszönjük az értékes hozzászólást! :)
Anyukám, de ez nem olyan zselé, mondjuk ettől még az ötlet jó, de egy ideig elhatárolódom ettől a sütitől:)
Majd kiadok valami közleményt is.
De a címadó versenyt te nyerted, feltéve, hogy más nem akar nevezni.
Rózsaszín bálna:)
Minek neked orvos??? Teljesen felesleges:)
:))
Anyám is óvassa a blogot,csak sunyiba, szerintem kiterül a röhögéstől.
Na nem sértődöm meg, ha leveszed, ezér mondtam, hogy privibe ;)
nyam nyam
Csatlakozom nyam nyam,nehogy levedd Juli :DDDD
Jó reggelt!
Dehogy veszem le, ha valaki nem tud azonosulni a hülyeségeinkkel, az határolódjon el magában és ő is kiadhat egy közleményt:)
SüssönanapRátok!
Mindjárt dél, kezdek éhes lenni ;)))
:) Boldog valentin napot turbékoló szerelmes tubik <3
HUN a ZANI receptja?
:)))
Csákány! Kicsit sokat kellett várni, cserébe feltettem az arcoskönyvre is:)))
Andus, ne viccelj, hogy anyukád is olvassa? Akkor jó lenne, ha kimoderálnám magam:))))
Megjegyzés küldése