2010. június 21., hétfő

Kukoricaágyon fekvő krémsajtos csirkekebel

Mennyei kukoricaföld! Ez az étek nagyon finom és az itt látható verzió immár teljesen Audreyasított, az eredetivel voltak gondjaink.( Valószínű csak annyi, hogy nem tudok profi módon főzni:))

A táp egy tesztelés eredménye. Nyaralásra készült elő, felmérve, hogy valóban elég lesz-e négy személyre.
Nos, bátran mondhatom, hogy IGEN! Így a 4 fő méreteit adom át...


Lista:

- 1 kg csirke melle ( mármint a melle legyen 1 kg, ne a csirkéé, amiről levették )
- 3 csík RETRO Camping tejszínes krémsajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv csemegekukorica
- só, bors



Alkotás:

A csirkekebleket tetszőleges formára vágjuk, a képeken a vastagcsík elnevezésű geometriai sokszöget ábrázoltam. Egy celofán alatt nem árt megklopfolni kicsit, ezt lehetőleg a sós, borsos fűszerezés után, mert így kicsit belecsapkodódik a fűszer a mélyebb rétegekbe is. A fóliát végül kidobjuk, innentől haszontalan számunkra.
Ezt követően megint kulimász a köbön. Egy csík krémsajtot dolgozzunk össze a csirkecsíkokkal. Tehát csík a csíkkal. Komoly meló, de megéri. Kicsit hagyom is állni, míg előkészítem a köretet.
Ez itt jelen esetben egy bébikrumpli tepsis verziója. Egy nagyon elmés szerkezettel mostam meg a krumplikat, majd feltettem főni. A krumpli amíg fő,  addig a csirke áll, illetve fekszik.
Elkészítjük a kukoricaágyat, nagy odafigyelést igényel.

Kukoricaágy:
Két doboz kukorica levét lecsurgatjuk, és beleöntjük a magas falú tepsibe, vagy jénaiba. Remekül elrázogatjuk,  oszt kész. Nem kell olajozni semmit sem.

A továbbiakban a krémsajtos masszát taglalom.
Krémsajtos massza:
A műanyag tálba jó apróra vágott fokhagymát, 2 dl tejfölt és a másik két csík krémsajtot teszem be, s jól összekeverem, melyben egy fakanál lesz nagy segítségem.
Utána a fakanál kiesik a pikszisből, megy a mosogatóba.

Mindezt ( kivéve a műanyag tálat) rákenem a kukoricaágyra.

További helyezkedések elkerülése érdekében a tetejére helyezem a kebleket. Mindezt reszelt sajttal nyomatékosítom és bevágom a sütőbe 180 fokra kb. fél órára.

Ezalatt a megfőtt krumplit kevés olajon megpirítom. Bár tepsis krumplinak hívják, jelen esetben vajmi kevés köze volt a tepsihez...

Egy jó kis paradicsomsalátát pateroltam mellé, ez is életem elsője volt, nagyon jól sikeredett, de a férjem biztos elfogult:)

4 megjegyzés:

Andus írta...

Kalap le!!!

Ancsi írta...

Isstenien néz ki, olyan téliesített nyári sütögetésíze lehet :) mi flekkenezéshez ki nem hagynánk a majonézes kukoricát
<3 <3 <3
Erre a vacsorára öt pontot adok, jól éreztem magam :)

Ancsi írta...

Valamelyiket már meg kéne csinálnom... eddig kétszer cseréltünk billentyűzetet, mer szétáztattam a nyálammal :o

Györgyi írta...

oké, minden oké :)