2010. november 8., hétfő

Ancsi-féle cukkinis cuccos

Hogyismondjam csak... Loptam a receptet, de kaptam engedélyt rá. Legalábbis bólintott:)))

Feltételei szerint csak akkor, ha felteszem ide, és képeket is csatolok.
Cserkészbecsszóóóó!


Egyébiránt fogalmam sincs, hogy így néz-e ki, vagy kicsitsenem, de mindegy. Ha nem hasonlít, akkor ez már Audrey féle, oszt jóvan.
Végső soron így lesz minden egyébként ismert kajából felismerhetetlen verzió és megkapja az Audrey előnevet.
Én megmondtam kérem szépen már az elején, hogy a főzésnek minden szakmaiságán híján vagyok:)




Hozzávalók: ( legalábbis aszonták')
 - 2 fej vöröshagyma
 - 2 közepes cukkini
 - 50 dkg darált hús ( nálunk pulyka )
 - 5 dkg zabpehely ( ennek mennyiségét szívem szerint legalább a duplájára emelném - a végén erről még társalgok kicsit)
 - só, fehér bors
 - 2 kávéskanál pirospaprika
 - majoranna lafatnyi
 - tejföl ízlés szerint
 - reszelt sajt
 - kevés olaj

Jól látható, hogy nemcsak jómagam vagyok hadilábon a mértékegységekkel, itt sem sok adatot kaptam. Milyen jó, hogy én is ráérzésre főzök, így aztán megoldom valahogy.
Legfeljebb, ha nem túl jó az íze, ráfogom az eredeti receptre:)))



Tegyük össze imígyen:

A hagymát kis olajon megdinszteljük. ( utóbb megtudtam a szomszédomtól, aki szakács - hogy nem létezik ilyen szó: dinsztelés. Ezt a szakácsiskolákban nem használják, kizárólag a háziasszonyok. Viszont ebből megtudtam, hogy háziasszony vagyok, és ez büszkeséggel tölt el:))
A dinsztelt ( naná ezek után:)) hagymára rácsapatjuk a husit, kicsit pirítgatjuk, majd pirospaprika, majoranna, bors, s só. Húzzuk fel 1 dl vízzel! De nagyon! :)Lefedés, kis lángon rotyogás ajánlott a számára.


Amíg ezen a hős elidőzik, addig a cukkinikarikákat pár csepp olajon teflonserpenyőben megpirítjuk. Mindkét oldalát kell nézni, pedig ez nem érem. (Á, ez szerintem is xar volt)



Kivajazott vagy Audrey módra lustán olajjal kikent jénaiba a következő sorrendet állítsuk fel:
Cukkini, zabpehely, husi fele, tejföl, cukkini, maradék husi, tejföl, maradék cukkini, reszelt sajt.

A zabpehely problémám: nekünk nagyon ízlett ez a táp, de túl sok volt a husi és hiányzott a rizs ( a rossz beidegződések), ehhez képest a zabpehely kevés, tehát a következőben emeljük a tétet.





A receptes füzetembe a következő megjegyzést írtam szó szerint:
"Kislányon, míg a sajt megpirul"

Szóval, melegítsd elő a sütőt és hozz egy kislányt, míg a sajt megpirul:))
 

Itt jegyezném meg, hogy az a bizonyos reklámszlogen: "...mert hülye azért nem vagyok!" - nos rám nem igaz.:)

De hát ezt tudtátok!


 És végül, de nem utolsósorban:

Köszönjük a receptet Ancsifiam!!!!

5 megjegyzés:

Ancsi írta...

És finom-e vót anyám?
Mer nálam ez most kedvenc :)

Juliann írta...

Jaja, avvót'!!! :))

Névtelen írta...

Szia Ancsikám!
háhonnanvannekedilyennagykalapodnagyobbmintnekem??????????

Ez a kaja emmár döfi...

csak ne kezdené ez a sarjam ezt a "gondolomformán" típúsúúú recept leírást.
má a zöregannya is a zagyamra ment, mikor így receptezett velem,
millyen egy ivadék ez a Juliann...azannnnnya...

Györgyi írta...

Ivadék az, már régen tudom. Főként azért, mert mindig van nála ivadéknak való: vörös, fehér, száraz...

Figyi Luli, olyan recepted nincs amiben sem hús sem pedig szénhidrát se sincsen? Kéne.

Juliann írta...

Hát vagy hús, vagy szénhidrát...
Egyél zabkorpát:)))

A ti diétáitoknak általában nincs a földön szakácskönyv. Szal, ha már nem bírod, nyalogasd a monitort, mint Garfield a csokispapír-gyűjteményt. Jobb ötletem nincsen.:)