2010. április 7., szerda

Kétszínű meggyes-mandulás miújság

Először is elnézést kérek, de sok a meló, ezért kicsit el vagyok maradva a bejegyzésekkel. Csak a szerencsémnek tudhatom be, hogy még nem kaptam a felszólító üzeneteket.:)


Tehát ennek a mókaságnak is van eredetije, ami a kedvenc sütim: Duna Hullám néven jegyzik.
Ez a kis aranyos viszont családi húsvétolásra készült, ahol egyebek mellett szülinapoztunk is tortával, tehát lemondtam a krémes sütiről, lévén az majd a tortában keresendő. A tortát drága anyósom készítette, de neki nincs főzős blogja, úgyhogy ne is keressétek.
Viszont finom volt:)


Na, hogy el ne felejtsem, miért is jöttem ma ide.

Hozzávalóságok:
- 25 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 6 tojás ( ez sem válságbarát süti)
- 35 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál tej ( úristen beletettem??)
- 2 evőkanál kakaópor ( ezt biztos, mert látszik a képen)
- 1 meggybefőtt - lé nélkül


Tevékenység folyamata a sütivé váláshoz:

A sütőt előmelegítő funkcióba kapcsolni. Tepsi kivajazás most!

A tésztához a vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverni. ( Már megint ez a habos vaj, az agyamra megy). Egyenként pottyantjuk bele a tojásokat, de nem baj, ha a héját kihagyjuk, a tészta talán még finomabb lesz nélküle! A liszt párost alkot a sütőporral, és kanalanként megy a habos vajba. Tehát minden kanál után összedolgozzuk. Ha ez megvan, akkor a tepsibe simogatjuk, de csak a felét, mert a másik felével még beszélnünk kell a faji hovatartozása ügyében. Ő ugyanis kap egy kis tejet és kakaóport. Ezt is összedolgozzuk. Rásimítjuk a világos tésztára és bekapcsoljuk a cd lejátszót, amin lehetőleg az Ebony and Ivory című szám menjen!

A meggyet elosztjuk rajta és a tetejére mehet egy kis szeletelt mandula.

A sütőbe beszalad és ott is marad 175 C fokon, légkeverésesnél 160 C fokon úgy 40 percig.

A kivételét illetően hagyjuk hűlni, majd később porcukorral bolondítjuk.

Amikor minden megvolt, akkor a kiürült tányérat elmossuk....

Nincsenek megjegyzések: