Egy isteni hamit tárok most a nagyközönség elé, szomszédasszonyom kérésére.
Az internetről szereztem még anno, a mennyiségekhez az eredetit írom, én ennek a felét készítem, mert két fős családunknak 2 napra így is elég.
Szükséges termékek:
- 80 dkg csirke csecse ( kockázva)
- 20 dkg bacon ( gondolom egy csomag)
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors
- petrezselyem
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 tojás ( héj nélkül)
Egy műanyag tálat vételezek hozzá, s beleszórok mindent kivéve a bacont.
Jól összekeverem, határozottan trutyis formát vesz fel.
Egy picinke sajtot hagyok a végére, mert a gerincre tenni kell majd belőle.
Ezt követően menj ki a legközelebbi erdőbe és az életed árán is keríts egy őzgerincet!
Ha megvan, akkor vajazd ki, és szórd meg zsemlemorzsával.
Ha már a bacon úgyis kéznél van,( mivel beleírtam a listába) akkor szépen bélelgesd ki őzike gericét a képen látható módon.
Mehet bele a csirkés trutty, utána hajtogasd vissza a békönt, de mindet ám!
Tetejére egy teljes hossz bacon, ez nálam lemaradt. És sajt, amit meghagytál az előbb, ha rám hallgattál.:)
Sütőbe be, 170 fokon 40 perc.
Ezt követően ki szoktam venni a gerincből és megpirítom a fenekét is a tepsiben, ez kb. 10 perc.
Tálaláskor eppicikét hagyni hűlni, különben szétesik.
Jó étvágyat hozzá!
2010. április 1., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
No ezt kipróbáljuk.Mert szeretjük a pipik mellét(enni)!
Hajrá Andus, nem fogtok csalódni!
Nálunk is gyakori vendég, míg meg nem esszük:)
Ezt a receptet olvastam valahol, valóban ilyen finom ez? :))) nagyon jól néz ki!Nem trutyis a közepe?
Andi majd muti ahogy Lucus tömi magába a finomat, hehe
Ez itt nem csalás, nem ámítás, tényleg nagyon finom, imádjuk. Nálunk benne van a top 200-ban:))
Nem trutyis, csak kellően krémes, de inkább egyben van.
Megjegyzés küldése