2010. április 1., csütörtök

Baconos csirkecsecs őzgerincben

Egy isteni hamit tárok most a nagyközönség elé, szomszédasszonyom kérésére.

Az internetről szereztem még anno, a mennyiségekhez az eredetit írom, én ennek a felét készítem, mert két fős családunknak 2 napra így is elég.


Szükséges termékek:
- 80 dkg csirke csecse ( kockázva)
- 20 dkg bacon ( gondolom egy csomag)
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors
- petrezselyem
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 tojás ( héj nélkül)


Egy műanyag tálat vételezek hozzá, s beleszórok mindent kivéve a bacont.
Jól összekeverem, határozottan trutyis formát vesz fel.
Egy picinke sajtot hagyok a végére, mert a gerincre tenni kell majd belőle.

Ezt követően menj ki a legközelebbi erdőbe és az életed árán is keríts egy őzgerincet!

Ha megvan, akkor vajazd ki, és szórd meg zsemlemorzsával.

Ha már a bacon úgyis kéznél van,( mivel beleírtam a listába) akkor szépen bélelgesd ki őzike gericét a képen látható módon.

Mehet bele a csirkés trutty, utána hajtogasd vissza a békönt, de mindet ám!

Tetejére egy teljes hossz bacon, ez nálam lemaradt. És sajt, amit meghagytál az előbb, ha rám hallgattál.:)

Sütőbe be, 170 fokon 40 perc.
Ezt követően  ki szoktam venni a gerincből és megpirítom a fenekét is a tepsiben, ez kb. 10 perc.

Tálaláskor eppicikét hagyni hűlni, különben szétesik.

Jó étvágyat hozzá!

4 megjegyzés:

Andus írta...

No ezt kipróbáljuk.Mert szeretjük a pipik mellét(enni)!

Juliann írta...

Hajrá Andus, nem fogtok csalódni!
Nálunk is gyakori vendég, míg meg nem esszük:)

Ancsi írta...

Ezt a receptet olvastam valahol, valóban ilyen finom ez? :))) nagyon jól néz ki!Nem trutyis a közepe?
Andi majd muti ahogy Lucus tömi magába a finomat, hehe

Juliann írta...

Ez itt nem csalás, nem ámítás, tényleg nagyon finom, imádjuk. Nálunk benne van a top 200-ban:))
Nem trutyis, csak kellően krémes, de inkább egyben van.