2010. március 20., szombat

Boci kocka - avagy tudom, mitől püffedtél fel tavaly nyáron








A boci kocka egy gyilkos dolog. A bejegyzést majdnem fekve írom, kicsit átvette az emésztésem az irányítást. Nagyon finom, nagyon egyszerű, nagyon alattomos...

Amikor reggel jeleztem, hogy Boci-kockát csinálok ma ( új szerzemény volt), akkor nem értette a drágám, minek csinálok a Sztroganoff csirke után még valami marha húsból kaját. :)))


Hozzávalók:

Boci színe:
- 15 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kávékanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 10 evőkanál cukor
- fél citrom reszelt héja
- 2,5 dl tej
- 7 evőkanál olaj
- 1 db tojás


Boci foltja:
- 25 dkg tehéntúró ( villával összetörve)
- 1 csomag vanilin cukor
- 4 evőkanál cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 tojás
-2 evőkanál búzadara


Elkészítés:


A boci alap száraz cuccait összekevergetem egy műanyag tálban. Külön tálban a tojás, olaj, tej - szintén elkeverni.
A két tál tartalmát egybekeverem. Jó csurgós lesz, vagy legalábbis az lett. Lustaságból és praktikumból ( indok szabadon választható) egy kisebb tepsibe sütőpapírt tettem, és beleöntöttem a bocit.

A krémet is kikevertem, és ezt belekanalaztam a barna szutymákba. Teáskanállal adagoltam, de legközelebb más formációkat is kikísérletezek, ezesetben updatelem majd a képeket.


Előmelegített sütőbe be, 180 fokon 25-30 perc, de a tűpróbát sem szabad elfelejteni. Nálam alsó-felső fokozaton sült 27 percig. Tűm nincs, villával kontárkodtam bele.

Utána nem írják, hogy hogyan kell kivarázsolni a sütőpapíros tepsiből, ezért pofára fordítottam és szépen leapplikáltam a sütőpapírt. Utána verekedtem egy darabig, mire visszafordítottam, szépe el is repesztettem a tetejét, tehát ezügyben várom a megoldásokat.
Azért furmányosan vágtam fel, nem látszik, hogy a sürgősségin összevarták, és a szaturációja is leesett a manőver közben.

Porcukorral sebhintettem, és felvittem a zuramnak. Mire utánajöttem, hogy felteszem a blogra a történetet, addigra már ő is feküdt és közölte, hogy a Boci az gyilkos állat!

2 megjegyzés:

Andus írta...

Hát,amit meg kell fordítani,meg vissza?Tepsiben cucc,arra ráteszel egy deszkát,vagy tálcát,hopp fordítod,majd vissza.
legalábbis anyámtól így tanultam aztatat.
De szerintem már rájöttél erre a fintorra.

Juliann írta...

Köszi Andus, én is erre jutottam.

De, mint első bejegyzésemben utaltam rá, nélkülözök minden szakértelmet, és ez még nem minden. Néha eszméletlen balfék vagyok, naná, hogy ez is kiugrott a két deszka közül:)))