2010. március 27., szombat

A titkos avokádókrém - közkívánatra

Tisztelt Olvasóim!

Kaptam egy levelet, melyben durva fenyegetés mellett felszólítottak az avokádókrém blogra tételére, ellenkező esetben beláthatatlanok a következmények.:)

Először is, el kell mondanom, hogy az avokádókrém a férjem agyszüleménye, én csak a végrehajtó szerv vagyok. Viszont jóváhagyta, hogy ide felkerüljön, ezért majd neki kéretik a hálálkodást megejteni.:)

Álljon tehát itt:

Krém:

Az érett avokádókból ki kell nyerni magát az avokádót, mert sok sallang veszi őt körül, mint mag és héjj ( szigorúan két j-vel). Sok megoldás létezik, én le szoktam egyszerűen hámozni kézzel a héjjját, és a végén a közepéből a magot elgurítom olyan helyekre a padlón, amikről azt sem tudtam, hogy a lakáshoz tartoznak.

Az avokádó belsejét kézzel szétszutymákolni, esetleg kézi robotgéppel is pépesíteni. 
Ezt követően a krém igényel némi:

- 1 lafatnyi fehérbors
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 lafatnyi show ( konyha, nem Fábry)
- 6 szelet hosszú vékony csíkokra vágott gép sonkája
-1 lilahagyma ( sógornőméknek: Lillahagyma:)) - apró kockákra vágva

Ez a mennyiség a képen látható kis tálba fér bele. Ja, a lényeg: 3 kisebb, vagy két normál avokádó is kell bele:))))


 

Ezeket mind, mind össze. Akkor a legyszebb., amikor friss, akkor még szép zöld. Másnapra elbarnul, viszont nagyon jól összeérik, bátran fogyasztható még 3. nap is. 
Nagyon kedvelt szendvicskrém, és nagyon egészséges.

Erről eszembe jutott, hogy tavalyelőtt kitaláltam: avokádót fogok nevelni. Ez azért is igen vicces, mert pont egy éve szerettem meg az avokádót ( akkor mutatta meg férj a titkot), addig egyáltalán nem izgatott, mint étel. Viszont, mint növény: igen. Igazi kihívás volt, elolvastam 120 fórumot arról, hogy egyáltalán hogyan kell kicsalogatni a csírát belőle. 
No, szépen elültettem, hát az ég világon semmi nem lett belőle. Viszont a közvetlen közelében kinőtt egy gaz, ami szép kis terebélyes lett. 
Mindenkinek azt mondtuk, hogy az az !! :)))


A képen saját sütésű ( mármint a saját gépé) reggeli édes kenyér, erre majd még érdeklődéstől függően visszatérek.

4 megjegyzés:

Györgyi írta...

Luli, mennyi avokádóhoz mennyi "Lilla"hagyma? Mert szerintem a múltkor valahol itt ronthattam el. Vagynemtommérlettkeserű.

Juliann írta...

Olvastam már máshol is, hogy keserű az avokádó, de nem derült ki, hogy miért. Lehet, hogy az avokádó volt rossz.
A recept mértékeit beírtam a blogba.

Györgyi írta...

anya megcsinálta, nem lett keserű és a férjivel már majd' az egészet meg is ette :)

Juliann írta...

Na hála isten!
Már komolyan aggódtam itt:(