2010. március 13., szombat

Gyümölcsrizs

























Kedves Tesztereimtől kaptam némi visszajelzést azt illetően, hogy lehetne a készítési folyamatról több fotó. Azért azt jelezném, hogy ez nem is olyan könnyű folyamat, de megteszem ami tőlem telik. :) Emellett nézzétek el, hogy nincsenek olyan szépséges táljaim, fazekaim, kicsit megrágta már őket az idő, meg persze a sok főzés! :) Úgy vélem, még egy 50-60 évre a családomnak nem kell gondolkodnia azon, mit ajándékozzanak. Blog és szalonképes tálakat, díszeket, kütyüket:)




Tegnap kreatív napom volt, a szívecskék jegyében :)

A Gyümölcsrizs is gyakori látogató nálunk egy ideje, hát közzéteszem:


Hozzávalók:
- 1 l tej
- 3 dl rizs ( bögre)
- ¾ bögre cukor
- 1 vanilin cukor
- 1 tojás
- 2 evőkanál margarin
- Gyümölcs a díszítéshez

A rizs úszásórát vesz, később ebbe belefullad szegényke. A tejbe teszem a kiválogatott rizst, felmelegítem, majd visszaveszem takarékra. Gyakran kell kevergetni, mert odakap. Amikor a rizsszemek megpuhultak és kellően kulimászos az egész ( tehát nem szívta be 100%-osan) a tejet, akkor megy rá a tojásos elegy.
Tojásos elegy:
A cukor, a vanilincukor, a tojás és a vaj alkot együttest, melyet elvileg habosra keverünk ki. Ettől megyek én mindig a falnak, milyen egy habos cukor???? Lényegében jól összehomogenizálom, oszt jóvan. Sőt a vajat kicsit megolvasztom, ezért lehet, hogy bitófán végezném, de enélkül megzavarodok, mire ezt összekeverem.

Tehát tojásos elegy és a tejes rizs innentől örök barátságot kötnek. Nagyon finom illata lesz, és már kezd felismerhető íze lenni.

Eppicikét még visszarámolom a tűzhelyre, hogy átrottyanjon, így a tojás sem arad nyers, hanem szépen összefogja az uniót.

Utána hülni hagyni, jénaiba, vagy akármibe tenni, alá-felé gyümölcs.
Hűtő, evészet, jónapot kívánok!

6 megjegyzés:

Ancsi írta...

Értettük a célzást az edényekre vonatkozóan :D:D
Figyu, mennyi idő kb. míg tálalásképes lesz?

Juliann írta...

Jah, bocsi, azt nem írtam.
Gyakorlatilag mikor kihül, akkor lehet halózni.
Jénaiban gyorsan hül, bár itthon nem elég gyorsan.:)

Csak nem nekiszaladsz? :)

Ancsi írta...

Nemúgy, hanem a kezdetektől kb mennyi idő míg elkészül? Mint egy tejbelizs? :)

Juliann írta...

Hát indítástól evésig kb. 2 óra.Talán eppicit több. Ebből sok időt felfőzés és a hűlés tesz ki.:)

Györgyi írta...

...és mekkorákra kell vágni a szíveket? :)))))))...én is értettem ám a célzást, a "részletesebb munkamenetre" vonatkozókat és az ajcsikra vonatkozókat is :) Ügyi vagy!!!!!

Juliann írta...

:)))

A szíveket legközelebb megmérem, mára már megemésztődtek:)))