2010. március 13., szombat
Gyümölcsrizs
Kedves Tesztereimtől kaptam némi visszajelzést azt illetően, hogy lehetne a készítési folyamatról több fotó. Azért azt jelezném, hogy ez nem is olyan könnyű folyamat, de megteszem ami tőlem telik. :) Emellett nézzétek el, hogy nincsenek olyan szépséges táljaim, fazekaim, kicsit megrágta már őket az idő, meg persze a sok főzés! :) Úgy vélem, még egy 50-60 évre a családomnak nem kell gondolkodnia azon, mit ajándékozzanak. Blog és szalonképes tálakat, díszeket, kütyüket:)
Tegnap kreatív napom volt, a szívecskék jegyében :)
A Gyümölcsrizs is gyakori látogató nálunk egy ideje, hát közzéteszem:
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 3 dl rizs ( bögre)
- ¾ bögre cukor
- 1 vanilin cukor
- 1 tojás
- 2 evőkanál margarin
- Gyümölcs a díszítéshez
A rizs úszásórát vesz, később ebbe belefullad szegényke. A tejbe teszem a kiválogatott rizst, felmelegítem, majd visszaveszem takarékra. Gyakran kell kevergetni, mert odakap. Amikor a rizsszemek megpuhultak és kellően kulimászos az egész ( tehát nem szívta be 100%-osan) a tejet, akkor megy rá a tojásos elegy.
Tojásos elegy:
A cukor, a vanilincukor, a tojás és a vaj alkot együttest, melyet elvileg habosra keverünk ki. Ettől megyek én mindig a falnak, milyen egy habos cukor???? Lényegében jól összehomogenizálom, oszt jóvan. Sőt a vajat kicsit megolvasztom, ezért lehet, hogy bitófán végezném, de enélkül megzavarodok, mire ezt összekeverem.
Tehát tojásos elegy és a tejes rizs innentől örök barátságot kötnek. Nagyon finom illata lesz, és már kezd felismerhető íze lenni.
Eppicikét még visszarámolom a tűzhelyre, hogy átrottyanjon, így a tojás sem arad nyers, hanem szépen összefogja az uniót.
Utána hülni hagyni, jénaiba, vagy akármibe tenni, alá-felé gyümölcs.
Hűtő, evészet, jónapot kívánok!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Értettük a célzást az edényekre vonatkozóan :D:D
Figyu, mennyi idő kb. míg tálalásképes lesz?
Jah, bocsi, azt nem írtam.
Gyakorlatilag mikor kihül, akkor lehet halózni.
Jénaiban gyorsan hül, bár itthon nem elég gyorsan.:)
Csak nem nekiszaladsz? :)
Nemúgy, hanem a kezdetektől kb mennyi idő míg elkészül? Mint egy tejbelizs? :)
Hát indítástól evésig kb. 2 óra.Talán eppicit több. Ebből sok időt felfőzés és a hűlés tesz ki.:)
...és mekkorákra kell vágni a szíveket? :)))))))...én is értettem ám a célzást, a "részletesebb munkamenetre" vonatkozókat és az ajcsikra vonatkozókat is :) Ügyi vagy!!!!!
:)))
A szíveket legközelebb megmérem, mára már megemésztődtek:)))
Megjegyzés küldése